(1)

Sfinx

E-book


”Claire,

Jag vet att min bitterhet bestĂ„r av frusen sorg och slocknad vrede. Men jag ska smĂ€lta bitterhetens is. Jag ska komma till min rĂ€tt igen. Stiga fram ur skuggorna, ja, det ska jag. FinklĂ€dd. Innan det mörknar för dina ögon ska du förstĂ„ vem jag Ă€r.”

Hon, den första hustrun, riktar sig i brev till Claire, kvinnan hon inte kan slÀppa taget om, kvinnan som nu Àr gift med hennes Felix. Han, som skulle ha varit pappa till den son som aldrig föddes, han som krÀnkte och förnedrade och inte lÀmnade nÄgon plÄga oprövad.

Claire och Felix blir den himlakropp som allting kretsar kring, deras vĂ€lstĂ„nd och lycka – Claires skönhet, sonen med de blĂ„aste ögon – överskuggar till slut bĂ„de det egna konstnĂ€rskapet och vardagen tillsammans med dottern Ma och blir till en stor bitterhet. Hon iakttar och smyger, tar sig in i familjens sommarhus, flĂ€ckar och smutsar ner. Hon kommer nĂ€ra.

Christine Falkenland har skrivit en skrÀmmande roman om avund i dess ondskefullaste och lÀgsta form. Suggestivt, krypande och pÄ ett skimrande exakt sprÄk utforskar hon det mÀnskliga psykets solkigaste vrÄr.