(0)

Soldaterne

E-book


Ernst vokser op i en tysksindet familie under Anden Verdenskrig. I krigens sidste Är begynder hans forÊldre og hans storebror for alvor at samarbejde med tyskerne, og familien flytter fra Aabenraa til en tysk militÊrlejr i Langeskov, hvor de skal stÄ for forplejningen.

Ernst er klar over at naboer og kammerater ikke nĂŠrer den samme nĂŠsegruse beundring for de tyske soldater, som han selv, og det skaber store konflikter i drengens sind. Konflikter der vil komme til at prĂŠge resten af hans liv.

Gynther Hansen skildrer i "Soldaterne" livet i en tysk militÊrlejr indefra, og tegner et nuanceret billede af de svÊre vilkÄr for drengen Ernsts udvikling.

"Soldaterne" er andet selvstĂŠndige bind i Gynther Hansens trilogi "GrĂŠnseland".

"GrÊnseland" er den sÞnderjyske forfatter Gynther Hansens beretning om Ernst, der vokser op i en tysksindet, og dermed Hitler-venlig, familie i tiden fÞr og under Anden Verdenskrig, og om de konsekvenser splittelsen mellem det tyske og det danske fÄr for ham senere i livet. "GrÊnseland" bestÄr af tre bind: "Hitler, min far og mig", "Soldaterne" og "Danskerne".

Gynther Hansen (1930-2014) voksede op i en tysksindet familie i VarnĂŠs nĂŠr Aabenraa i SĂžnderjylland. Op til og under Anden Verdenskrig sympatiserede hans far og hans storebror med Hitler og nazismen, mens Gynther Hansen selv valgte danskheden, og denne splittelse kom til at fylde meget i det senere forfatterskab.