(5)

Stora boken om glass

audiobook & e-book


Glass Àr gott. Det tycker man nÀstan i hela vÀrlden.

I Stora boken om glass fĂ„r vi lĂ€ra oss om glass och lite om glassens mystiska historia. Åt man glass i det forna Egypten? Vad kan glassen smaka i Japan? Finns det seg glass?

Den stora boken om glass Àr en faktabok för Äldern 3-6 men sÀkerligen kommer Àven den vuxna medlÀsaren lÀra sig nÄgot nytt.

Texten ackompanjeras med hÀrligt fÀrgsprakande bilder pÄ olika glassorter och historiska personer, mÄlade av författaren och tillika konstnÀren Anna Sörenson Rydh. Helt enkelt en fantastisk bok för alla glassÀlskare!

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"[...] I Stora boken om glass fÄr vi veta mÄnga spÀnnande och intressanta fakta om glass i olika lÀnder vÀrlden över. Bland annat vilka olika specialiteter de har, vad deras olika glassorter heter och vad de Àr gjorda av. Genom lockande, fÀrgsprakande illustrationer fÄr vi ta del av olika glassorter, tillbehör och andra föremÄl som breder ut sig över uppslagen. Den korta texten Àr enkel och informativ och utgör en del av sjÀlva bilden. Varje uppslag har en egen bakgrundsfÀrg i ljus pastell, texten och de olika glassorterna kontrasterar mot bakgrunden och framtrÀder tydligt. LÀsaren fÄr vara aktiv genom nÄgra frÄgor och hela boken avslutas med en frÄga som ocksÄ knyter an till bokens början. Anna Sörenson Rydh har skapat en lÀrorik och intressant bok, en verkligt hÀrlig bok för allaglassÀlskare, stora som smÄ."

Lektör Gunilla Essén, BTJ-hÀfte nr 20, 2023