(4)

Talvi-iltain tarinoita 1

E-book


Romanttista kauhua vuodelta 1859!

Huhun mukaan Littowin aatelissuvun pÀÀlle on langetettu kirous, joka toteutuu suvun 13. polven aikana. Tarina kummastuttaa takavalkean edessĂ€ istuvaa Littowin perhettĂ€ – kiroushan on vain vanha munkin kirjoittama loru.

Pian suvun kartanoon saapuu kuitenkin nuori arkkitehti Kaarle Lithau. Kaarle muuttaa asumaan kartanon erikoiseen vihreÀÀn kammariin – pelottavin seurauksin.

"Linnaisten kartanon vihreÀ kamari" on Zacharias Topeliuksen kauhuromanttinen romaani, josta on tehty myös elokuva vuonna 1945. PÀÀosassa oli Regina Linnanheimo.

"Talvi-iltain tarinoita 1" sisÀltÀÀ myös romaanin "Kuninkaan hansikas", joka sijoittuu Kustaa III:n aikaan.

Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topelius syntyi UusikaarlepyyssĂ€. Kirjallisuus tuli Topeliukselle tutuksi jo lapsuudenkodissa, sillĂ€ hĂ€nen isĂ€nsĂ€ Zacharias Topelius vanhempi oli kansanrunouden kerÀÀjĂ€.

Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani "VĂ€lskĂ€rin kertomuksia", joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana. "Adalminan helmi" ja "Prinsessa kultakutri" ovat esimerkkejĂ€ saduista, jotka moni suomalainen muistaa ikÀÀn katsomatta.