(0)

Vejen til Canada

E-book


'Vejen til Canada' handler om en pige og en dreng, der leger en hel dag og oplever alt muligt. De passer pÄ et firben, er indianere, bygger hule, er til en begravelse med en dÞd hare og de fisker hundestejler, der bliver til store, farlige fisk pÄ verdenshavene. Den ene af bÞrnene ender i Canada hos en bjÞrne familie og skal finde ud af at komme hjem igen. Hvordan mon det gÄr med det alt sammen?

Citat fra bogen:

"Sebastian og Erika kan nÊsten ikke stÄ stille. Det er sÄ spÊndende. Niels driller og er langsom. Endelig trÊkker han en lille trÊbÄd frem fra lommen. Han siger, han selv har lavet den. Han tager ogsÄ en pind frem med flag pÄ. Den sÊtter han fast i et lille hul i midten af bÄden. Niels sÞsÊtter bÄden og styrer den i vandet med en lang pind.

NÄr Sebastian gÄr med bÄden, fanger han kÊmpe hvaler, siger han. BÄden er en stor hvalfangerbÄd og sejler pÄ de store verdenshave. Erika driller ham og siger:

- Det, du fanger, er bare hundestejler.

- Nej det er hvaler og farlige og giftige fisk, siger Sebastian, - du mÄ kunne regne ud, at man ikke fanger hundestejler med en hvalfangerbÄd.

Erika lÊgger sig lidt ned. Glasset med hundestejler stiller hun pÄ grÊsset ved siden af sig. Niels gÄr ved siden af Sebastian og hjÊlper ham med bÄden. Solen skinner dejlig varmt.

Sebastian gÄr videre hen langs Äen. Han vender sig om mod Erika og Niels og rÄber:

- Hej med jer, jeg pÄ vej til Canada!

Men sÄ sker der noget mÊrkeligt."