(0)

Yosoy

E-book


En mand propper sit kronragede hoved op i enden pÄ en anden mand. En overdimensioneret kvinde fuld af silikone stripper pÄ scenen. Og en dreng skÊrer hul i sig selv for at vise sit hjerte frem for publikum. I Yosoy, skrÊkteatret ved verdens ende lidt uden for Reykjavik, foregÄr der bizarre og forrykte ting. Men teatret er kult, og folk betaler en formue for at komme ind.

Til dette sted ankommer videnskabsmanden og smerteforskeren Olafur Benediktsson pĂ„ en mission: Han skal iagttage og infiltrere teatergruppen og aflĂŠgge rapport til en excentrisk millionĂŠrkvinde, Madame, der har brug for oplysningerne til at vinde et hemmeligt vĂŠddemĂ„l. Men Olafurs besĂžg i Yosoy forlĂžber ikke som planlagt. Omfanget af menneskelig smerte er monstrĂžst og gĂ„defuldt, ikke bare blandt de optrĂŠdende, men hos folk i almindelighed. For eksempel pigen Elin i nabohuset, hvis indre er spaltet i to, og hvor ”den onde pige” kun tĂŠnker pĂ„ at slĂ„ lillebroren ihjel.

Vanskelighederne hober sig op for Olafur. Og snart ogsÄ for Yosoy og Madame, som ikke helmer, fÞr hun har fÄet, hvad hun vil have.

Yosoy er en pĂ„ overfladen burlesk og fabulerende roman, men underneden en filosofisk og menneskeklog fortĂŠlling fra Islands nye store internationale forfatternavn, GudrĂșn Eva MinervudĂłttir.