(0)

Jagad

E-Book


Johan Ingmarsson hatar sitt jobb som handlÀggare pÄ koncernen Refina AB. Han tvingas ofta att jobba sÄvÀl kvÀllar som helger, och finner det allt svÄrare att upprÀtthÄlla meningsfulla relationer med familj och vÀnner. Arbetsuppgifterna trÄkar ut honom och han utför dem med en kÀnsla av meningslöshet. Men han behöver jobbet, sÄ han uthÀrdar de lÄnga mötena utan innehÄll och mening; han fogar sig efter chefernas nyckfulla och orÀttvisa ledarskap och ser passivt pÄ medan hans tillvaro begrÀnsas steg för steg.

Egentligen Àr det författare han vill bli. Jobbet som handlÀggare har han tagit för att han behöver det. Av samma anledning Àr han rÀdd för att förlora det. Avgrunden mellan den han Àr och den han vill vara blir till slut sÄ stor att han inte stÄr ut lÀngre.

NÀr han bestÀmmer sig för att skriva om sina upplevelser upplever han slutligen en ljusning i tillvaron. Han ser en utvÀg, en möjlighet att bryta sig loss. Konflikten mellan det liv han lever och det liv han vill leva djupnar och nÄr slutligen sin kulmen