(48)

Kuka halusi murhata professorin?: Romaani rikoksesta ja ajan kuva

E-Book


Murha kampuksella: Juonittelua, kÀhmintÀÀ ja kateutta!

Kun professori Raimo Rinta-PöyhtÀri löytyy myrkytettynÀ, rikosetsivÀ Heikki Erkinheikki alkaa tutkia epÀselvÀÀ kuolemantapausta. Yliopistomaailmasta paljastuu juonittelun ja kÀhmintöjen vyyhti, ja selviÀÀ, ettei professori itsekÀÀn ollut puhdas pulmunen. Rinta-PöyhtÀri on pitÀnyt työtÀÀn tukikohtana tuottavien sivubisnesten vÀlissÀ, ja lisÀnimen Tissi hÀn on saanut tapaamalla toisia naisia vaimonsa selÀn takana. Onko murhan taustalla joku neljÀstÀ rakastajattaresta, vai onko joku kollegoista pelannut professorin ulos myrkyllisestÀ pelistÀ?

Pertti Hemånuksen satiirinen esikoisdekkari on paljon muutakin kuin pelkkÀ rikostarina: se kuvaa yliopistomaailmaa ja sairastunutta työyhteisöÀ, jossa kilpaillaan, kÀhmitÀÀn ja kadehditaan.

Komisario Heikki Erkinheikki

Komisario Heikki Erkinheikki ratkoo rikoksia professori Pertti HemĂĄnuksen nokkelissa ja satiirisissa dekkareissa.

Pertti HemĂĄnus (1934–2012) toimi tiedotusopin professorina Tampereen yliopistossa ja kirjoitti tieteellisen tekstin ohella niin journalismin oppikirjoja kuin lehtikolumnejakin. HemĂĄnus julkaisi myös dekkareita, jotka tarkentavat rikosten ohi yhteiskunnallisiin epĂ€kohtiin.