(0)

Mot framtidens energi - den osynliga revolutionen bakom eluttaget

E-Book


Energi finns överallt. Vi tar för givet att den finns tillhands nÀr vi vill vÀrma upp vÄra hem, laga mat, anvÀnda vÄra datorer, mobiltelefoner, rulltrappor, lyftkranar, röntgenapparater, bussar, tÄg, flygplan och bilar. Den Àr en sjÀlvklar, ofta osynlig - och tyvÀrr ohÄllbar del av vÄra liv.

Idag vet vi att vÀrldens energisystem mÄste omvandlas i grunden. Det Àr en förutsÀttning för att vi ska kunna bromsa klimatförÀndringarna och skapa ett hÄllbart samhÀlle. Och vi har alla viktiga roller att spela i omvandlingen. Men hur förÀndrar vi nÄgot som vi inte kan se?

I den hÀr antologin delar nÄgra av Sveriges ledande energiforskare sin syn pÄ kÀnda och mindre kÀnda utmaningar och lösningar kring framtidens energi. Syftet Àr att stimulera samtal och konstruktiv debatt för att vi ska kunna ta oss an utmaningarna i en öppen dialog dÀr fakta och kunskap formar vÄr framtid. Boken Àr skriven av forskare anslutna till KTH:s Energiplattform, i samarbete med den ideella organisationen Vetenskap & AllmÀnhet, VA.