(2)

P-vagten

Hörbuch und E-Book


"SĂ„dan skulle en bil se ud! Lancia’en var ogsĂ„ smuk som en gudinde bagfra – han lod sin hĂ„nd glide beundrende hen over silkelakken. Efter en pludselig indskydelse rakte han hĂ„nden ud for at mĂŠrke, om baggagerummet var lĂ„st. Det var det ikke, han Ă„bnede det og kiggede ned. SĂ„ stak han hĂ„nden ned, rĂžrte ved noget og trak forskrĂŠkket hĂ„nden til sig.

Det lignede en klat indtÞrret tomatpuré, det der sad pÄ hans hÞjre hÄnd. SÄ gik det op for ham, hvad det brun-rÞde var for noget, og et voldsomt stÞd af kvalme strÞg gennem ham."

Det eneste spĂŠndende ved Jacobs job som p-vagt i KĂžbenhavn er at se pĂ„ de lĂŠkre biler, han aldrig selv fĂ„r rĂ„d til – altsĂ„ lige indtil han finder et lig i netop en af disse biler og sĂŠtter sig for selv at snuse sig frem til, hvad der er sket.

Mette Winge (f. 1937) debuterede i 1988 med "Skriverjomfruen. En guvernanteroman" og har siden da udgivet et vÊld af romaner til bÄde bÞrn, unge og voksne. Mette Winge bevÊger sig inden for forskellige genrer sÄsom den historiske roman, krimi og faglitteratur.