(3)

Rahaeliitin salainen maailma : Miten miljoonaomaisuudet luodaan ja piilotetaan

E-Book


Kahteen kertaan Pulitzer-palkittu taloustoimittaja Jake Bernstein seuraa suuren rahan liikkeitÀ sinne, mihin verottajalla tai rikostutkijoilla ei ole pÀÀsyÀ.

Maailman rahamarkkinoiden pinnan alla on olemassa kokonainen salainen maailma, jossa liikkuu miljardeja dollareita pimeÀÀ rahaa. Panama-papereihin perehtynyt Bernstein valottaa, mistÀ rahat ovat perÀisin, miten ne liikkuvat ja kuka korjaa potin.

Huumekauppa, veronkierto, lahjonta ja muu laiton bisnes tarvitsee toimiakseen verkoston, joka kÀtkee sitÀ harjoittavien identiteetin. Apuun tulevat pankkiirit, lakimiehet ja tilintarkastajat, jotka ovat korvausta vastaan valmiita sulkemaan silmÀnsÀ laittomuuksilta.

Bernstein selvittÀÀ, miten tÀmÀ rahan varjomaailma on syntynyt, miten peiteyhtiöt toimivat, miten ylikansalliset yritykset kiertÀvÀt veroja ja miten rikollispomot, korruptoituneet poliitikot ja yritykset pesevÀt rahansa.

Bernsteinin kuvaamat salaiset verkostot vaikuttavat meihin kaikkiin. Niihin piilotettu pimeÀ raha ei koskaan pÀÀdy infrastruktuureihin, koulujen rakentamiseen, sairaaloiden tai poliisilaitosten yllÀpitoon. Kirja avaa silmÀt katsomaan kriittisesti myös raha- ja oikeuslaitoksia, joihin olemme tottuneet luottamaan.