(1)

Tautinen media

E-Book


Tautinen media on ensimmÀinen suomalainen kokonaisesitys terveysjournalismista. Sen ovat kirjoittaneet suomalaiset viestinnÀn tutkijat ja tekijÀt.

Terveysjournalismi mielletÀÀn usein vain terveysvalistukseksi. LÀÀkÀreille ja terveydenhuollon viranomaisille on perinteisesti annettu asiantuntijoina oikeus mÀÀrittÀÀ, mitÀ on hyvÀ terveys ja millaista on hyvÀ terveysvalistus. Terveysvalistuksen ja median suhde ei ole vailla ristiriitoja. Median pyrkimys tuottaa koskettavia tarinoita on johtanut siihen, ettÀ faktojen rinnalle uutisjournalismiinkin ovat tulleet tunteet ja yksittÀiset kokemukset. Terveydenhuollon hallintoa ja terveyspolitiikkaa kÀsittelevÀt uutiset ovat myös terveysjournalismin lajeja. Terveyden sijaan mediassa puhutaan yhÀ enemmÀn taudeista ja rahasta.

FT Ulla JÀrven toimittamassa kirjassa analysoidaan lisÀksi sosiaalista mediaa ja pohditaan, miten asiantuntijat voisivat tulla sinne mukaan. Median viestien analysoiminen on vÀlttÀmÀtöntÀ, jotta ymmÀrrÀmme, miten media meitÀ puhuttelee. Se on myös osa terveyslukutaitoa. Kirjan tavoitteena on syventÀÀ mediavÀlitteistÀ terveysviestintÀÀ ja tarjota sen yleisölle uusia nÀkökulmia median seuraamiseen ja journalismin tulkintaan.

Kirja sopii terveysviestinnÀn ammattilaisille, viestinnÀstÀ kiinnostuneille terveydenhuollon asiantuntijoille, koulujen terveystiedon opettajille ja terveydestÀ kiinnostuneelle suurelle yleisölle