(6)

Arkangelin partio

audiobook & e-book


Kaukopartio saa vaarallisen tehtÀvÀn tarkkailla vihollisen kuljetuksia Arkangelin radalla.

On jatkosodan toinen kesÀ. Henkell laskeutuu hÀmÀrÀssÀ yössÀ usvaiselle erÀmaajÀrvelle satojen kilometrien pÀÀhÀn vihollisen selustaan lastina joukko sissejÀ. PÀÀmaja on mÀÀrÀnnyt nÀille huippuun trimmatuille tiedustelijoille ÀÀrimmÀisen tÀrkeÀn ja vaarallisen tehtÀvÀn.

Saattue etenee JÀÀmerellÀ etenee kohti Arkangelia. Sen tehtÀvÀnÀ on ottaa selville, mitÀ sotakalustoa Arkangelin rataa pitkin kulkee Sorokkaan ja Moskovaan. SiitÀ tulee seitsemÀn viikon retki. Ja nÀmÀ seitsemÀn viikkoa ovat kaukopartiosodan rajuinta ja uljainta tarua. Lettosoilla ja korpiryteiköissÀ pannaan miesten kestokyky epÀinhimilliselle koetukselle. Tuli-iskujen saattelemana partio taistelee tiensÀ kohteesta toiseen rÀjÀyttÀen rataa, suistaen junia. EpÀtoivoisiin tilanteisiin ahdistettuina sissit lyövÀt salamarynnÀköllÀ vihollispartion toisensa jÀlkeen.

Sotakamreeri, kirjailija Reino LehvĂ€slaihon (1922–2019) mittava kirjailijanura alkoi jo vuonna 1958, jolloin hĂ€nen esikoisteoksensa Panssarisotaa 1941–44 julkaistiin.TĂ€mĂ€ toimi lĂ€htölaukauksena seitsemĂ€llĂ€ vuosikymmenellĂ€ jatkuneelle kirjailijanuralle. PÀÀtoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1967 ryhtyneen LehvĂ€slaihon tuotanto kĂ€sittÀÀ perĂ€ti 45 teosta. Kirjailijana Reino LehvĂ€slaiho kuvasi elĂ€vĂ€sti ja omiin kokemuksiin pohjaten suomalaisten kĂ€ymiĂ€ taisteluja toisessa maailmansodassa. HĂ€n itse oli kolmen sodan veteraani ja haavoittui rintamalla kolmesti.


Narrator: Jarkko Pajunen
Duration: