(0)

Kunsten at mislykkes

E-book


"Det begyndte med, at jeg skrev til Dansk Arbejdsgiverforening og spurgte dem, om de ikke havde et firma eller to, som jeg kunne lave et eksperiment med. Det drejede sig om at ansĂŚtte en medarbejder, som ikke skulle sĂŚttes i arbejde, men som kunne gĂĽ rundt og beskĂŚftige sig selv. Det skrev jeg.

Samtidig skrev jeg til kulturministeriet og bad om lidt penge til et eksperiment, der drejede sig om at ansÌtte en arbejder i en virksomhed i seks müneder. Arbejderen skulle ikke pülÌgges noget arbejde, men skulle beskÌftige sig selv i en ufaglig adfÌrd. Jeg søgte om arbejderens løn."

Knud Pedersen inddrager os i en fluxus-kunstners mÌrkelige univers. Vi hører om hans konceptkunstneriske virke, der rykker det traditionelle kunstbegreb op med rode og spreder det som konfetti omkring sig.

Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskÌmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nÌgtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte sü mange sabotageaktioner, men ogsü fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.

Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spÌndende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevÌgelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang rÌkke bøger om sine oplevelser under besÌttelsen, om kunst og Fluxus-bevÌgelsen.