(0)

Laksekongen

E-book


"Der kom nye tider til Øerne. JÊtterne forsvandt, guderne forsvandt, vÊttrerne, troldene, hulderne og alle de andre vÊsner forsvandt. Da elektriciteten kom til Øerne, var der ikke lÊngere noget mÞrke at gemme sig i. Skovene forsvandt, og der kom veje til de fleste bygder. Senere kom der tunneller og en lufthavn. For en sikkerheds skyld, anlagde man dog veje og tunneller, sÄ man undgik de steder, hvor de usynlige tidligere havde boet. Ingen havde lyst til at vÊkke et slumrende uhyre".

"Men laksekongen var stadig ikke helt tilfreds. Og nÄr mÊnd, uanset om de er af jÊtteherkomst eller menneskeblod, rÊkker ud efter mere, end der er at tage, kan lykken ske at vende sig imod den kÊkke og vÊkke ikke alene menneskenes vrede, men ogsÄ de usynliges."

Laksekongen foregÄr pÄ Eysturoy pÄ FÊrÞerne i bÄde fortid og nutid. FortÊllingen har rod i FÊrÞernes historie og folklore og er inspireret af gamle sagn, folkeviser og folketro sat i en moderne ramme med kvotebaroner og lakseopdrÊt.

Og mÄske er der stadig usynlige krÊfter pÄ spil i den magiske FÊrÞske natur?

"Laksekongen" er fÞrste bind i en planlagt serie med moderne folkefortÊllinger fra alle de nordiske lande. Bind 2 med titlen "Den Hvide By" er under udgivelse. Serien udgives ogsÄ pÄ engelsk.

Serien er farverigt illustreret af Unna Hvid med akvarel/mixmedia.