(0)

Og det er al den jord jeg har

E-book


Handlingen udspiller sig fra begyndelsen af halvtredserne og frem til ürtusindskiftet i Jylland. Ude i verden hører vi om opstanden i Ungarn, Cubakrisen og indtrÌdelsen i EF. Vi følger de to børn, Iver og Astrid, der vokser op i et landbohjem under en forbitret fars skygge. Skønt ramt af polio som lille, overtager Iver gürden efter sin tidligt afdøde far, mens de andre søskende løsriver sig fra muldjorden i deres søgen efter tilpasning til de nye tider. Langsomt, men sikkert, køres Iver ned af det hürde slid og hans uforløste forhold til kÌrligheden. Hans strÌben og stÌrke vilje kommer til kort, og han er ved at ende som sin bitre far, da redningen (müske) kommer fra en uventet kant.

Uddrag af bogen

Det rumsterede inde fra dagligstuen, og sovekammerdøren übnedes. Hun lü helt stille og lod, som om hun sov. Faderens tunge skridt efterfulgtes af moderens lettere trin, idet de gik forbi hende. Sengen knirkede under deres vÌgt, da de lagde sig, og hun hørte dem ligge og tale lavmÌlt sammen. Hun løftede hovedet for at lytte. De talte om Iver. At nonnen havde rüdet faderen fra at besøge ham, fordi han altid blev sü ked af det, nür faderen gik. At det var bedst for Iver, han fremover ikke fik besøg.

Astrid fornemmede igen hagen blive følelsesløs, men nu var hendes arme sü tunge, at hun ikke kunne løfte dem. Hun forsøgte at rübe pü moderen, men der kom ingen lyd fra hendes mund. I stedet lü hun tavs, mens øjnene brÌndte sig fast i mørket.

Om forfatteren

Ketty Christensen (f. 1948) er bosat i Tranbjerg og stammer fra en gürd i Himmerland. Hun er uddannet socionom og har i en ürrÌkke arbejdet inden for det offentlige. Som forfatter er hun isÌr optaget af samspillet mellem samfundsudviklingen og de menneskelige relationer, herunder den gamle bondekulturs opløsning, og hvad det indebÌrer for den enkelte familie. Og det er al den jord jeg har er hendes debut.