(0)

Om Hedebysviten 1

E-book


Nyskrivet förord av författaren och förlÀggaren Gunnar Nirstedt, till Sven Delblancs Hedebysviten 1.

Om Hedebysviten 1:

Som varje Ă„r behöver SillerĂ„n rensas. Tre mĂ€n ska utses för att gĂ„ pĂ„ flotten och utföra arbetet, det Ă€r en urĂ„ldrig tradition i Hedeby. Men nĂ€r en försteman ska vĂ€ljas kommer djupgĂ„ende konflikter i dagen. Baron Urse, som stĂ„r pĂ„ ruinens brant, förklarar att han sjĂ€lv tĂ€nker leda arbetet. År 1937 Ă€r privilegiesamhĂ€llet pĂ„ vĂ€g att förvandlas till folkhem, bondlandet till industristat, och baronen möter ovĂ€ntat motstĂ„nd.

Med böckerna om Hedeby skapade Sven Delblanc en vĂ€rld full av oförglömliga gestalter. HĂ€r presenteras romanerna pĂ„ nytt i tvĂ„ volymer, med förord av författaren och förlĂ€ggaren Gunnar Nirstedt. Den första delen innehĂ„ller Åminne och StenfĂ„gel, i den andra Ă„terfinns Vinteride och Stadsporten.

Sven Delblanc föddes i Kanada 1931. Hans första bok, EremitkrÀftan, utkom 1962 och följdes av en rad romaner, pjÀser och litteraturhistoriska verk. Böckerna om Hedeby publicerades mellan 1970 och 1976 och utgör en höjdpunkt i det sena 1900-talets svenska litteratur. De lÄg ocksÄ till grund för en magnifik TV-serie. Sven Delblanc avled i Uppsala 1992.