(0)

Styrke og svaghed : Nietzsche om mennesket

E-book


Filosoffen Friedrich Nietzsche er berømt og berygtet for at lÌgge Gud i graven med sloganet "Gud er død", der stadig kan stü som overskrift pü de fleste vigtige filosofiske strømninger i dag. Men Nietzsche er meget mere end bare Guds bedemand. Han har ogsü et vigtigt positivt tankegods at byde pü, som kan befrugte det moderne, individualistiske menneskes forstüelse af sig selv og dets livssituation.

Nietzsche lÌgger stor vÌgt pü, at livet skal leves i det 'dennesidige'. Efter Guds død er mennesket nødt til at skabe sine egne vÌrdier. Nietzsche ser ikke dette som et egoistisk eller voldeligt projekt. Han er derimod optaget af, hvordan mennesker kan lÌre at elske livet i medgang og modgang ved at rumme büde kaos og kÌrlighed, liv og død - uden at søge tilflugt i hübet om et bedre liv efter døden. Et budskab, der kan falde i god jord i et samfund som det danske, hvor mange lever som pligtopfyldende borgere uden en religiøs tro.

"Styrke og svaghed - Nietzsche om mennesket" viser os vejen ind i filosoffens fascinerende tankeunivers og sĂŚtter som noget nyt i den danske Nietzscheforskning for alvor fokus pĂĽ de ofte oversete positive budskaber i Nietzsches filosofi, som ligger langt fra den nihilisme, eftertiden ofte fejlagtigt har forbundet med ham.