(0)

Styrke og svaghed : Nietzsche om mennesket

e-bok


Filosoffen Friedrich Nietzsche er berÞmt og berygtet for at lÊgge Gud i graven med sloganet "Gud er dÞd", der stadig kan stÄ som overskrift pÄ de fleste vigtige filosofiske strÞmninger i dag. Men Nietzsche er meget mere end bare Guds bedemand. Han har ogsÄ et vigtigt positivt tankegods at byde pÄ, som kan befrugte det moderne, individualistiske menneskes forstÄelse af sig selv og dets livssituation.

Nietzsche lÊgger stor vÊgt pÄ, at livet skal leves i det 'dennesidige'. Efter Guds dÞd er mennesket nÞdt til at skabe sine egne vÊrdier. Nietzsche ser ikke dette som et egoistisk eller voldeligt projekt. Han er derimod optaget af, hvordan mennesker kan lÊre at elske livet i medgang og modgang ved at rumme bÄde kaos og kÊrlighed, liv og dÞd - uden at sÞge tilflugt i hÄbet om et bedre liv efter dÞden. Et budskab, der kan falde i god jord i et samfund som det danske, hvor mange lever som pligtopfyldende borgere uden en religiÞs tro.

"Styrke og svaghed - Nietzsche om mennesket" viser os vejen ind i filosoffens fascinerende tankeunivers og sÊtter som noget nyt i den danske Nietzscheforskning for alvor fokus pÄ de ofte oversete positive budskaber i Nietzsches filosofi, som ligger langt fra den nihilisme, eftertiden ofte fejlagtigt har forbundet med ham.