(0)

Washington Square

audiobook & e-book


Ny oversÊttelse af den berÞmte klassiker. Historien om den unge og lidet attraktive Catherine Sloper, der pludselig bliver genstand for en smuk ung mands tilnÊrmelser. Catherines far mistÊnker bejleren, Morris Townsend, for at vÊre ude efter Catherines penge og sÊtter sig imod Êgteskabet, idet han kynisk udnytter sin datters forgudelse af sig. Catherines romantiske tante, derimod, er dybt indtaget af Morris og sÞger med alle midler at fÄ forbindelsen fuldbyrdet.

Omringet af tre viljestÊrke skikkelser mÄ Catherine sÞge ukendte indre ressourcer og trÊffe et valg, der uanset hvad vil krÊve et tungt offer.

Henry James (1843-1916) er en af romankunstens stĂžrste navne, og Washington Square et af hans mest elskede vĂŠrker. Bogen er med Graham Greenes ord “den eneste roman, hvor en mand med held er trĂŠngt ind pĂ„ det kvindeliges omrĂ„de og har skabt litteratur pĂ„ niveau med Jane Austens.”

Pressen om Washington Square:

“VĂŠrket, der oprindeligt blev skrevet som en populĂŠr magasinfĂžljeton, kan sagtens fange nutidige lĂŠsere. Stor litteratur gĂ„r aldrig af mode.”

– Berlingske Tidende

“Washington Square er stadig den tidlige Henry James i noget nĂŠr miniature, men mens vi venter pĂ„ at nogle forlag dog tĂžr binde an med f. eks. Wings Of The Dove, The Ambassadors og The Golden Bowl kan den ikke anbefales nok.”

– Jyllands-Posten

“Henry James sĂŠtter ethvert fromt livssyn i krise pĂ„ sin elegante, realistiske og finslebne prosas kirurgiske specialafdeling.”

– Nordjyske Stiftstidende

”Washington Square” er en fin lille roman, der i bĂ„de plot og humor fĂ„r en til at tĂŠnke pĂ„ Jane Austen. Den er skrevet i et direkte, nĂŠsten tilbagelĂŠnet sprog milevidt fra den overlĂŠssede stil, der prĂŠger James’ senere vĂŠrker. SĂ„ nye lĂŠsere kan begynde her.

– Fyens Stiftstidende

“Henry James er berĂžmt for sin sĂŠrlige synsvinkelteknik. Han har her ikke valgt side, men gĂžr sĂ„ objektivt som muligt rede for den dramatiske persontrekant i forhold til den unge selskabslĂžve Morris. (
) Og det hele med en insisterende alvor og tĂžr humor, som lĂžfter denne lille roman op i mesterklassen.”

- Information

“Som altid hos James stĂ„r temaerne i kĂž, og fortolkningsmulighederne er mange. Hvilken rigdom er der ikke i sĂ„dan en lille roman med en sympatisk alvidende fortĂŠller – Washington Square er henrivende gammeldags og besĂŠttende moderne pĂ„ samme tid.”

- Kristeligt Dagblad

“En usĂŠdvanlig forfriskende og underholdende oplevelse (
). Henry James overgĂ„r sig selv”

- Weekendavisen