(0)

Altruisterna

E-book


Arthur Alter Ă€r illa ute. Han Ă€r professor vid en högskola i MellanvĂ€stern, men har inte rĂ„d att Ă„terbetala sina lĂ„n. Hans betydligt yngre flickvĂ€n har börjat tröttna pĂ„ honom och hans barn vill inte prata med honom. Och sĂ„ Ă€r det pengarna – den lilla förmögenhet som hans bortgĂ„ngna fru Francine höll hemlig och testamenterade direkt till deras barn.

Barnen Ă€r Ethan, en orolig enstöring som lever pĂ„ sin mammas pengar, och Maggie, som försöker göra rĂ€tt för sig sjĂ€lv och leva ett nobelt liv i sjĂ€lvvald fattigdom. NĂ€r Arthur Ă€r pĂ„ vĂ€g att förlora sitt hem bjuder han hem dem bĂ„da till St. Louis i hopp om att de ska försonas. Men det blir inget trevligt besök. Urgamla förbittringar triggas och sedan lĂ€nge begravda minnen – minnen som kretsar kring Francine, matriarken vars liv varit kittet som hĂ„llit dem samman, kommer upp.

Altruisterna utspelar sig i New York, Paris, Boston, St. Louis och en liten ökenpost i Zimbabwe och Àr en mörk och humoristisk, men ocksÄ berörande familjeberÀttelse som undersöker den avgrundsdjupa klyfta som kan uppstÄ mellan barn och deras förÀldrar. Det Àr en roman om pengar, privilegier, politik, campuskultur, dejting, samtalsterapi, otrohet, kink, den amerikanska ölindustrin och om vad det faktiskt innebÀr att vara en "bra person".