(0)

Hemligheter (Tredje boken i Blod i solen-trilogin)

E-book


»Bakom den lekfulla sensualiteten i Hemligheter hörs Nuruddin Farahs klagan över de gamla banden av slÀktskap som omvandlade till ideologi vÄllat sÄdan skada i Afrika. KÀrlek, visar Farah, Àr viktigare Àn blod.« | NEW YORK TIMES

33-Ärige Kalaman Àger ett dataföretag i Mogadishu, men vÀxte upp pÄ landsbygden. Hans barndomsvÀn Sholoongo har nyligen ÄtervÀnt frÄn USA, dÀr hon skaffat sig ett rykte som schaman. Nu avkrÀver Sholoongo av Kalaman ett mycket gammalt löfte - att han ska göra henne med barn. Det ÄteruppvÀckta minnet sÀtter Kalamans identitet i gungning. Samtidigt hotar landet omkring dem att rÀmna i ett blodigt inbördeskrig.

Hemligheter [1998] Àr den fristÄende sista delen av Nuruddin Farahs mÀsterliga romantrilogi »Blod i solen«. En mörk och grym berÀttelse om en familjs sönderfall i ett samhÀlle dÀr blodsband blivit ideologi.

I översÀttning av Lennart Olofsson och med ett nyskrivet förord av litteraturvetaren Raoul J. Granqvist.

NURUDDIN FARAH, född 1945 i Baidoa, Àr en somalisk romanförfattare, novellist, dramatiker och översÀttare. Sedan lÀnge rÀknas han till de mest betydande afrikanska författarna, översatt till ett tjugotal sprÄk. 1998, samma Är som »Blod i solen«-trilogin fullbordats, mottog han Neustadtpriset, ett av vÀrldens mest prestigefyllda litterÀra priser.