(0)

Herskabet Lilja

E-book


Ægteparret og forĂŠldrene Sommelius har svĂŠrt ved at finde ro. For en sjĂŠlden gangs skyld har Torsten Sommelius lĂžsrevet sig fra sine bĂžger. Noget tungt ligger pĂ„ parrets skuldre og tynger. Deres eneste barn, Inga, blev i en ung alder gift med den unge Sigurd Lilja, officer ved Upplands Regiment. Men efter blot et Ă„rs ĂŠgteskab styrter Sigurd med sin hest og brĂŠkker ryggen. Ulykken vender livet pĂ„ hovedet for den lille familie, og sorgen er nĂŠsten ikke til at bĂŠre for Inga, der tilmed venter barn ...

Astrid Ehrencron-Kidde (1871-1960) var en dansk forfatter, der udgav socialrealistiske romaner, ofte med fokus pĂ„ kvinderollen og kvindens splittelse mellem tradition og selvstĂŠndig udfoldelse. Hun fik sin litterĂŠre debut med romanen "Æventyr" i 1901. Dette skulle blive et af fire vĂŠrker med overnaturligt motiv i Ehrencron-Kiddes forfatterskab. Efter at vĂŠre blevet gift med forfatteren Harald Kidde, i hvis skygge hun mĂ„tte tilbringe det meste af sit forfatterliv, begyndte de sammen at rejse, og sĂŠrligt Sverige gjorde stort indtryk pĂ„ og pĂ„virkede mange af Ehrencron-Kiddes vĂŠrker.

"Herskabet Lilja" er en todelt serie om livet i flere generationer af en lille, sammentÞmret familie, som mÄ grueligt meget igennem og udsÊttes for bÄde livets slag, tab og sorg, men ogsÄ glÊder, lykke og kÊrlighed. Serien bestÄr af de to bind "Herskabet Lilja" og "Nu er det vÄr".