(1)

Kasvu vapauteen : Nuorten rinnalla seurakunnassa

E-book


MitÀ on seurakunnan nuorisotyö - ja mitÀ se voisi olla tulevaisuudessa? Kasvu vapauteen tarjoaa ajankohtaisia nÀkökulmia kirkon nuorisotyön kehityssuunnista. Se onkin ohittamaton teos sekÀ alalle opiskeleville ettÀ ammatissa jo toimiville.

Kirjan artikkeleissa lÀhestytÀÀn seurakuntien nuorisotyötÀ sekÀ teoreettisesti ettÀ kÀytÀnnönlÀheisesti. Punaisena lankana kulkee nuorten osallisuuden ja toimijuuden tukeminen. Millaista on kirkon nuorisotyö, jonka keskiössÀ ovat toivon nÀköalat ja nuorten oman ÀÀnen vahvistaminen? Miten nuoret kasvavat seurakunnassa oman elÀmÀnsÀ ja myös spiritualiteettinsa subjekteiksi? Miten vakiintuneita rakenteita ja toimintatapoja tulisi muuttaa, jotta tÀmÀ toteutuisi?

Kirjoittajina ovat Tiina HÀkkinen, Mika IjÀs, Helena Kauppila, Mio KivelÀ, Jarmo Kokkonen, Mikko Malkavaara, Panu Pihkala, Jouko Porkka, Sami Ritokoski, Anu-Rohima MyllÀri, Katri Suhonen, Minna Valtonen ja Katri Vappula.

Helena Kauppila on HelsingissÀ asuva pohjoispohjalainen nuorisotyönohjaaja, pappi ja psykoterapeutti. HÀn työskentelee Diakissa kirkon alan lehtorina ja on Helsingin yliopistossa vÀitöskirjatutkijana.