(4)

Kronstadtin varjot

audiobook


Sotaromaani Suomesta suurvaltojen puristuksessa

KesÀllÀ 1919 vasta itsenÀistynyt Suomi hakee Iso-Britanniasta uutta liittolaista ja tarjoaa brittilÀiselle laivastolle tukikohdan Karjalankannakselta. Englantilaiset saapuvat Terijoelle suunnitelmanaan iskeÀ Neuvosto-VenÀjÀn laivaston kimppuun Kronstadtissa.

Terijoella on myös Sakari Virranpauha, joka on hankkinut työn Rajamaan komendatuurista pÀÀstÀkseen lÀhelle kaunista emigranttia Svetlanaa. Kielitaitoisesta Sakarista tulee korvaamaton yhteyshenkilö brittilÀisten operaatiossa. JÀÀdessÀÀn rakkauselÀmÀssÀÀn englantilaisen upseerin varjoon Sakari kostaa pettymyksensÀ Svetalle.

Vuosia myöhemmin Sakari toimii kenttÀoikeuden syyttÀjÀnÀ jatkosodan raivotessa. HÀn kohtaa vakoilusta syytetyn nuoren miehen, joka paljastuu Svetan pojaksi. Pystyykö Sakari hyvittÀmÀÀn vihdoin Svetalle tekemÀnsÀ vÀÀryyden?

Kronstadtin varjot on mukaansatempaava sotaromaani, joka pohjautuu historiallisiin tapahtumiin. Lassi Hakulinen kuvaa elÀvÀsti ja historiallisella tarkkuudella suomalaisten toimintaa suurvaltojen sotatoimien puristuksessa.

Lassi Hakulinen on kirjailija ja metsÀtalousinsinööri. HÀnen historialliset romaaninsa sijoittuvat Suomen lÀhihistoriaan ja sotiin. Kronstadtin varjot on Hakulisen neljÀs teos.


Narrator: Teemu MĂ€kinen
Duration: