(10)

Kukoistava parisuhde: Rakkaussuhteen psykologia

E-book


Kukoistava parisuhde Rakkaussuhteen psykologia on kirja parisuhteessa oleville, sellaisessa joskus olleille ja sellaista suunnitteleville.

- Unelma kukoistavasta parisuhteesta kohtaa todellisuuden onko sellainen mahdollinen ja millÀ ehdoilla?

- MitÀ voimme ammentaa taiteen keinoin kÀsitellyistÀ parisuhteista?

- Kuinka kÀsitys parisuhteen psykologiasta voi auttaa ymmÀrtÀmÀÀn omaa parisuhdetta?

- Miten henkilökohtaiset ominaisuudet vaikuttavat parisuhteen syntyyn, sen laatuun ja kestoon?

Kukoistava parisuhde edellyttÀÀ aktiivista ja uudistavaa elÀmÀÀ. Se edellyttÀÀ mielikuvitusta, huumoria ja tahtoa selviytyÀ ongelmista. Parisuhteen keskiössÀ ovat sen rakennusaineet ja lainalaisuudet sekÀ vuorovaikutus- ja viestintÀtaidot. Tunnetaidokkaalla, ajattelukykyisellÀ ja sopivan tahdonvoiman omaavalla on hyvÀ lÀhtökohta tavoitella elÀmÀÀnsÀ hyvÀÀ parisuhdetta.

Kirja herÀttelee pohtimaan ja purkamaan parisuhteesta esitettyjÀ vÀitteitÀ ja myyttejÀ. Se kÀy dialogia lÀhteidensÀ kanssa ja ammentaa esimerkkejÀÀn niin kirjallisuudesta, musiikista kuin elokuvistakin.

Kirjassa piirtyy parisuhteen koko kaari suhteen lÀhtökohdista, parin valinnasta ja toimivan suhteen rakentamisesta sen kukoistukseen ja kylmenemiseen. Oma lukunsa on myös suhteen pÀÀttymisestÀ. Tavoitteena on vÀlttÀÀ kÀskyjÀ ja ohjeita ja sen sijaan valottaa monipuolisesti parisuhteen eri vivahteita.

Kussakin luvussa esitetÀÀn lukijalle pohdittavaksi parisuhteeseen liittyviÀ kysymyksiÀ. NÀiden avulla kukin voi itsenÀisesti tai yhdessÀ avata parisuhteensa kiemuroita. Luvuittaisten yhteenvetojen avulla keskeiset seikat on helppo hahmottaa.