(0)

Lana Del Reyn mekko

audiobook & e-book


Todellisuus on kuin hÀilyvÀ uni.

Mercedes Bentsona tunnetuksi tulleen taiteilijan esikoisromaani identiteetin ja mielen murroskohdista.

Lilian Ranta istuu omaelĂ€mĂ€kertansa julkistustilaisuudessa punaisessa mekossa. Samanlaisessa, jota Lana Del Rey kĂ€ytti ”Burning Desiren” videollaan. Tilaisuus lĂ€htee kuitenkin kummallisille urille, kun yleisö alkaa haastaa kirjassa kerrottuja asioita. EpĂ€ilyn kohteeksi joutuvat niin Lilianin artistiura, perhetausta, ystĂ€vyyssuhteet kuin hĂ€nen koko identiteettinsĂ€.

Lilian yrittÀÀ parhaansa mukaan kertoa tarinansa perustellakseen kirjaansa. Syytösten voimistuessa tarina kÀy kummallisemmaksi kuin pahassa unessa. Onko mikÀÀn Lilianin elÀmÀstÀÀn muistama asia totta? Onko hÀn parisuhdevÀkivallasta selvinnyt etniseen vÀhemmistöön kuuluva menestysartisti vai itseÀÀn etsivÀ, hukassa oleva nuori?

Linda-Maria Ranisen esikoisromaani on kiehtova kudelma, jossa lukijaa huijataan joka kÀÀnteessÀ ja samalla totuus on kuitenkin aina rivien vÀlissÀ.

Linda-Maria Raninen (s. 1993) on Mercedes-nimellĂ€ esiintyvĂ€ artisti, joka tunnetaan myös palkituista tietokirjoistaan Mercedes Bentso – Ei koira muttei mieskÀÀn (2019, yhdessĂ€ Venla Pystysen kanssa) ja Mercedes Bentso – Totuus ja tunnustus (2020). HĂ€nen edellinen teoksensa oli Alviina AlametsĂ€n kanssa kirjoitettu Koulumustelmat – Kiusaaminen on vĂ€kivaltaa (2022).