(117)

Messi: Jalkapallon kuningas

audiobook & e-book


Jalkapallovirtuoosin koko ura.

Vuoden 2022 MM-kisoissa Lionel Messi pÀÀtti maajoukkueuransa hienoimmalla mahdollisella tavalla. Luca Caiolin kirjassa supertÀhden tiestÀ jalkapallomaailman huipulle kertovat Messin itsensÀ lisÀksi mm. hÀnen vanhempansa ja sukulaisensa sekÀ hÀnen monet valmentajansa.

Lionel Messi (s. 1987) on valittu maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi ennĂ€tykselliset seitsemĂ€n kertaa vuosina 2009–2021. MessiĂ€ on usein luonnehdittu kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloilijaksi.

MikĂ€ sitten on tehnyt hĂ€nestĂ€ niin hyvĂ€n pelaajan? Arvaamattomuus, nopeat, spontaanit ratkaisut, kyky lukea puolustajien liikkeitĂ€ ja ennen kaikkea – rakkaus jalkapalloon.

PitkÀÀn nÀytti siltÀ, ettÀ Messin loisteliaalta uralta jÀÀ puuttumaan kaikkein himoituin palkinto: maailmanmestaruus. HÀn onnistui siinÀ lopulta vuoden 2022 Qatarin MM-kilpailuissa ja pÀÀtti maajoukkueuransa Argentiinan paidassa hienoimmalla mahdollisella tavalla.

NykyÀÀn Messi edustaa ranskalaista Paris Saint-Germainia. Melkein koko uransa hÀn on kuitenkin pelannut Barcelonassa. HÀn kÀrsi pienenÀ kasvuhÀiriöstÀ, johon tarvittiin hormonihoitoa. Barcelona tarjoutui maksamaan hoidot sillÀ ehdolla, ettÀ 13-vuotias Messi siirtyy seuraan. NiinpÀ hÀn muutti isÀnsÀ kanssa Barcelonaan, perhe seurasi myöhemmin perÀssÀ. Sopeutuminen uuteen maahan ei ollut helppoa.

Helppoa ei ole ollut aina myöskÀÀn siviilielÀmÀssÀ. Vuonna 2016 Messi ja hÀnen isÀnsÀ tuomittiin veropetoksesta 21 kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja yhteensÀ 3,7 miljoonan euron sakkoihin.

Luca Caioli on tunnettu italialainen urheilutoimittaja, joka on työskennellyt televisiossa mm. Italiassa, Britanniassa ja Ranskassa. NykyÀÀn hÀn toimii SKY Italia -televisiokanavan sekÀ Il Corriere della Sera -lehden kirjeenvaihtajana Espanjassa. Caioli on kirjoittanut henkilökuvat mm. Neymarista, Mbappésta, Zidanesta ja Ronaldosta.


Narrator: Panu Kangas
Duration: