(14)

Rosa Pantrarna - jetsettjuvarna

audiobook & e-book


Det Àr den 19 maj 2003 och kommersen Àr i full gÄng som vanligt pÄ Londons mest glamourösa shoppinggata - Bond Street. LÀngs med gatans trottoarer finns nÄgra av vÀrldens mest exklusiva butiker, som drar till sig ett exklusivt klientel. Just denna dag ska dock ta en ovanlig vÀndning för personalen i juvelbutiken Graff, nÀr tvÄ maskerade rÄnare trÀnger sig in och lyckas roffa Ät sig diamanter till ett vÀrde av 18 miljoner dollar.

Interpol Àr snart pÄ jakt efter rÄnarna, som visar sig tillhöra en av de mest erfarna, vÄgade och framgÄngsrika kriminella grupperna. NÀr polisen gör en razzia mot en av rÄnarnas bostÀder hittar de en diamant gömd i en burk ansiktskrÀm - precis som i filmen "Rosa pantern kommer tillbaka". HÀr fÄr vi ta del av berÀttelsen om den uppmÀrksammade ligan - Rosa pantrarna. I kavaj och solglasögon utför de minutiöst planerade rÄn, dÀr bytet Àr ovÀrderligt.

Brian Dan Christensen (född 1970) Àr en dansk författare, lyriker och översÀttare. Christensens författarverk varierar mellan thrillers, diktsamlingar, romaner, biografier och true crime. Hans verk bÀr ofta spÄr av de mÄnga Är som Christensen har bott i USA.rn