(0)

Som stilla stÀnk

E-book


VÄren 1940 tvingas en familj att evakuera frÄn Malmö till SmÄland. I skuggan av nazisternas frammarsch i Danmark, skvallrar horisonten om krigets hot frÄn andra sidan vattnet. Genom den sexÄrige Mattias ögon uppenbarar sig den smÄlÀndska landsbygdens mysterier. SkolbÀnken i BÀckaryd blir inkörsporten till nya Àventyr, och han formar en ovÀntad vÀnskap med den fantasifulla bondsonen Jonas. Tillsammans stÄr de rustade mot den vuxna vÀrldens oroande nyheter som stÀndigt pÄminner om krigets faror och det grÀnslösa kaoset pÄ kontinenten.

”Som stilla stĂ€nk” Ă€r en berĂ€ttelse om en pojkes uppvĂ€xt och de oförutsĂ€gbara vĂ€gar livet kan ta. Det Ă€r ocksĂ„ en pĂ„minnelse om hur livets smĂ„ ögonblick kan forma vĂ„r framtid.

Ulf Henrik Lindberg (född 1933) Àr en svensk författare och akademiker bosatt i SödertÀlje. Med en bakgrund som docent vid Uppsala universitet och forskning kring Alzheimers sjukdom vid Astra Neuroscience Research Unit i London har hans yrkesliv prÀglats av vetenskaplig upptÀckarlust. Sedan 1992 har han hÀngivet Àgnat sig Ät författarskapet, dÀr hans passion har resulterat i flera verk som spÀnner över olika genrer.