(0)

Storgatan

E-book


I denna skarpsinniga och satiriska skildring av den amerikanska provinsen följer vi Carol Milford, en passionerad och idealistisk ung kvinna som drömmer om att förÀndra vÀrlden. NÀr Carol gifter sig med Dr. Will Kennicott och flyttar till det till synes idylliska Gopher Prairie, möts hon av en vÀrld prÀglad av smÄstadshierarkier, trÄngsynthet och konventioner. Hon kÀmpar mot den begrÀnsade mentaliteten och stÀndigt stöter pÄ motstÄnd nÀr hon försöker introducera progressiva idéer och kultur till det trÄngsynta samhÀllet.

Genom sin skarpa iakttagelseförmÄga och trÀffsÀkra humor skildrar Sinclair Lewis med mÀsterlig precision bÄde individens kamp för sjÀlvförverkligande och den bristfÀlliga toleransen inom det amerikanska samhÀllet. Storgatan blev en succé vid publicering och citerades som en av anledningarna till att Lewis tilldelades Nobelpriset i litteratur 1930.

I översÀttning av Hugo Hultenberg

SINCLAIR LEWIS [1885-1951] var en amerikansk författare. Efter examen frÄn Yale skrev han för tidningar som Cosmopolitan och The Saturday Evening Post. Han fick sitt litterÀra genombrott med den satiriska romanen Storgatan [Main Street, 1920]. Sinclair Lewis var den förste amerikanske författaren att tilldelas Nobelpriset.