(162)

Therese Johaug: Koko tarina

audiobook & e-book


Doping-skandaalin merkitsemÀ hiihtÀjÀlegenda.

Therese Johaugin oma kertomus huikean hiihtouran vaiheista, kirkkaimmista huipuista ja elÀmÀn synkimmistÀ hetkistÀ.

Therese Johaug on kiistĂ€mĂ€ttĂ€ yksi maastohiihdon kirkkaimpia tĂ€htiĂ€. Vuosina 2007–2021 hĂ€n voitti 4 olympiakultaa ja 14 maailmanmestaruutta. Saavutus, joka hakee vertaistaan.

Therese Johaug muistetaan kuitenkin parhaiten vuoden 2016 positiivisesta dopingtestistÀ. HÀn jÀi kiinni kiellettyÀ ainetta sisÀltÀvÀn huulivoiteen kÀytöstÀ ja sai 18 kuukauden kilpailukiellon.

Dopingin jÀlkeiset vuodet olivat Therese Johaugin uran raskaimmat. HÀn kertoo avoimesti, miltÀ tuntui, kun kilpakumppanit ja osa suuresta yleisöstÀ kÀÀntyivÀt hÀntÀ vastaan ja kuinka lÀhellÀ hÀn oli uransa lopettamista.

Osansa kirjassa saavat myös suomalaiset kilpasiskot, erityisesti Aino-Kaisa Saarinen, joka otti nÀkyvimmin kantaa Johaugin dopingtapaukseen.

Therese Johaug taisteli itsensÀ takaisin huipulle ja otti Pekingin 2022 olympialaista kolme henkilökohtaista kultamitalia. KevÀÀn 2022 jÀlkeen hÀn lopetti uransa.

Kirjassa seurataan Therese Johaugin kasvua hÀnen kotikylÀssÀÀn Dalsbygdassa, hÀnen hiihtouransa alkua juniorisarjoissa ja pÀÀtymistÀ yhdeksi hiihtohistorian suurimmista tÀhdistÀ. Therese Johaug kertoo urastaan ja elÀmÀstÀÀn avoimesti ja rehellisesti.


Narrator: Anna Asunta
Duration: