(80)

Tuomari: Timo Favorinin tarina

audiobook & e-book


Mies roolin takana

Linda Huhtisen Tuomari kertoo jÀÀkiekkokaukaloiden vakavailmeisen oikeudenjakajan, Timo Favorinin, tarinan. Millainen mies löytyy kivikasvojen takaa?

Timo Favorinin ennÀtyksellinen liigaura erotuomarina pÀÀttyi tuhannenteen liigaotteluun helmikuussa 2019. Kaukaloiden vakavailmeinen oikeudenjakaja on kaikille jÀÀkiekkoa seuraaville tuttu ilmestys, mutta millainen mies löytyy kivikasvojen takaa?

Tuomari kĂ€y lĂ€pi Favorinin mittavaa uraa kiekkokaupunkien kautta. Ă„Ă€neen pÀÀsevĂ€t Favorinin lisĂ€ksi niin pelaajat, valmentajat kuin katsojatkin. JÀÀkiekkokentillĂ€ ja niiden ympĂ€rillĂ€ on koettu monia humoristisia ja jopa koomisia hetkiĂ€, mutta todistettu myös koskettavia ja murheellisia ihmiskohtaloita.

JÀÀkiekon lisÀksi kirja kertoo Favorinin elÀmÀstÀ kaukaloiden ulkopuolella: siihen on sisÀltynyt paljon hyvÀÀ, mutta myös lapsettomuutta, yksinÀisyyttÀ ja ulkopuolisuutta. Favorin tarkastelee myös yhteiskuntaa ja koulujÀrjestelmÀÀ leipÀammatissaan erityis- ja tarkkailuluokan opettajana. Tuomari piirtÀÀ kuvan ÀÀrimmÀisen pÀÀttÀvÀisestÀ miehestÀ, joka ei tingi periaatteistaan edes kymmentuhatpÀisen mylvivÀn yleisön paineessa.

VUODEN URHEILUKIRJA 2019 -FINALISTI

Linda Huhtinen (s. 1989) on tamperelainen runoilija ja vapaa kirjoittaja. HÀnellÀ on myös tamperelaisessa Radio Funissa oma viikoittainen ohjelma Mun Manse. Huhtinen on kirjoittanut Liigalle Runoudesta lajiin -juttusarjan, jonka myötÀ hÀn tutustui Timo Favoriniin ja halusi kertoa tÀmÀn tarinan.


Narrator: Maruska Verona
Duration: