(712)

Varjokuvat

audiobook & e-book


Ruotsin paras rikosromaani 2019. Pohjoismaiden paras rikosromaani 2020.

Helmikuisena yönÀ vuonna 1944 nainen ristiinnaulitaan lattiaan Tukholmassa. 1970-luvulla poliisi saa ilmoituksen kuolleesta naisesta tukholmalaisessa lÀhiössÀ. Murhan yksityiskohdat ovat samat kuin kolmekymmentÀ vuotta aiemmin, mutta tapaukset jÀÀvÀt ratkaisematta. Kymmenen vuotta myöhemmin löytyy jÀlleen uusi uhri.

Tutkinnalla on kohtalokkaita seurauksia tapauksen parissa työskenteleville poliiseille: konstaapeli Britt-Marielle 1970-luvulla, profiloija Hannelle 1980-luvulla ja ratkaisematta jÀÀneitÀ murhia vuonna 2019 tutkivalle rikosylikonstaapeli Malinille.

Vaikuttava ja vahvaÀÀninen Varjokuvat kuvaa viiltÀvÀllÀ tarkkuudella poliisityön lÀhihistoriaa ja naispoliisien asemaa aina toisesta maailmansodasta nykypÀivÀÀn.

"Camilla Grebe nousee taidokkaasta jÀnnityskirjailijasta yhdeksi genren suurimmista tÀhdistÀ." - DAST Magazine

"Paljon enemmÀn kuin hyvÀ rikosromaani; se on matka ajassa ja naisten historiassa, ja vilaukset eri sukupolvien naispoliisien elÀmÀstÀ ovat sekÀ valaisevia ettÀ piinaavia." - Göteborgs-Posten

"Camilla Grebe on kirjoittanut parhaan rikosromaaninsa tÀhÀn mennessÀ ja ehdottomasti laajentaa genren rajoja niin kielellisesti kuin sisÀllöllisesti." - SkÄnska Dagbladet

"HyytÀvÀn koukuttava." - Ilta-Sanomat


Narrator: Karoliina Kudjoi
Duration: