(156)

Veriruusut

audiobook


Koskettava romaani vuoden 1918 naiskaarteista.

Viisitoistavuotias Sigrid on saanut kansakoulun pÀÀtökseen ja pÀÀssyt ripille. IsÀnsÀ kehotuksesta hÀn hakee paperitehtaalle töihin ja pÀÀsee sinne aputytöksi. Tehtaalla Sigrid ystÀvystyy railakkaan Martan kanssa, jolla on jo sulhanenkin.

Helmikuun 1918 alussa paperitehdas suljetaan ja punakaarti ottaa komennon Valkeakoskella. Sigrid lÀhtee Martan mukana työvÀentalolle vallankumouskomitean iltamiin. Agitaattori rohkaisee naisia ottamaan paikkansa luokkataistelussa, ja taisteluhengen huumassa pÀÀtetÀÀn perustaa naiskaarti. Sigrid ja Martta liittyvÀt kaartiin muiden mukana. EnsimmÀistÀ kertaa elÀmÀssÀÀn nuoret naiset tuntevat itsensÀ vahvoiksi ja tÀrkeiksi. He ovat valmiita muuttamaan maailmaa.

Veriruusut kuvaa vuoden 1918 jÀrkyttÀviÀ tapahtumia uudesta nÀkökulmasta. Yhteiskunnallisen muutoksen vaatimus rohkaisee myös nuoria naisia vaatimaan itselleen tÀysiÀ oikeuksia ja tasa-arvoista asemaa. Historiallisten tapahtumien pyörre tempaisee heidÀt mukanaan keskelle ennen kokematonta tragediaa.

”Veriruusut olisi kuulunut Finlandia-ehdokkaaksi Sofi Oksasen Puhdistuksen rinnalle.” - PARNASSO

”Veriruusut onnistuu yhtĂ€ aikaa viihdyttĂ€mÀÀn, tuntumaan todelta ja liikuttamaankin.” - TURUN SANOMAT

”Kannon kertomus luo hienon ja elĂ€vĂ€n kuvan sisĂ€llissodasta.” - LAPIN KANSA


Narrator: Erja Manto
Duration: