(2)

Amerika, Amerika

audiobook & e-book


NytÄrsnat 1859 bliver Andreas spÄet, at han skal ud pÄ en lang, lang rejse i det nye Är. Hans bedstefar siger for sjov, at han sikkert skal helt til Amerika.

Endnu er der kun en enkelt fra dalen, som er rejst den lange vej, men alligevel vĂŠkker tanken om Amerika en drĂžm i Andreas – en drĂžm om at komme vĂŠk fra det fattige husmandssted i Gudbrandsdalen, hvor han i 15 Ă„r har levet med sult og fattigdom – uden udsigten til nogensinde at slippe ud af gĂŠlden og det hĂ„rde slid.

SĂ„ en nat beslutter han sig. Det er nu eller aldrig. Han sniger sig ind pĂ„ den stĂžrste gĂ„rd i dalen og stjĂŠler et kostbart guldur – nu er der ingen vej tilbage!

Den lange rejse er begyndt...

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev fÞdt i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet pÄ Statens HÄndvÊrks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang rÊkke populÊre historiske romaner blandt andre ungdomsromanerne "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gÞre lykken og ender med at opleve den forfÊrdelige borgerkrig.


Narrator: Paul Becker
Duration: