(0)

Ammen

audiobook


Vi er i Aalborg i slutningen af 1700-tallet. I det hÊderkronede Elefantapoteket gÄr livet sin vante gang. Den midaldrende apoteker Sebastian Troelsen arbejder ihÊrdigt pÄ at hÊve apotekets ry, men fÄr ogsÄ tid til at skrive pÄ sin afhandling om vidundermidlet Theriak, der bestÄr af mere end tres ingredienser.

Hans hustru, Louise Frederiksdatter, er kÞn uden at vÊre pÄfaldende smuk. Hun er i det hele taget, som en god hustru bÞr vÊre. Beundrer sin mand og er lydhÞr over for den viden, han kan bibringe hende. Har sans for at klimpre pÄ spinettet og ogsÄ begreb om hjemmets sysler. Og hun er tÊt knyttet til sin blinde svigermor, Therese Ulrikke Vilhelmsdatter, som er seende pÄ sin helt egen mÄde. Kun én ting mangler for at gÞre lykken fuldkommen: Efter tolv Ärs Êgteskab har Louise ikke formÄet at skÊnke sin mand en sÞn, endsige en datter. Men man skal aldrig sige aldrig. Et stykke hen i marts i det herrens Är 1783 er et og andet under opsejling i det fine borgerhus.

Vi er midt i en brydningstid mellem enevĂŠlden og de nye oplysningsideer. I en tid, hvor man blandt andet alvorligt diskuterer moderne opdragelsesmetoder. Gamle vĂŠrdier, normer og traditioner anfĂŠgtes og nedbrydes af videnskabelige og fornuftsbaserede standpunkter, og de borgerlige dyder fejrer triumfer. Og det er en tid, hvor rammerne for kvindens forpligtelser og forventninger til tilvĂŠrelsen rystes.


Narrator: Agnethe BjĂžrn
Duration: