(0)

ASTRIDS VERDEN

E-book


Astrids verden er fortÊllingen om universitetslektoren Tom Normanns skÊbnefÊllesskab med den mÞrke, mystiske kvinde Astrid, dominatrixen V, og den smukke studerende Frederikke. Tom forelÊser om filosofi og semiotik, og under forelÊsningerne dukker Astrid op som et skvulp fra underbevidstheden, og hun driver Tom ud i alkohol- og pillemisbrug. Blodet driver ned ad auditoriets vÊgge og truer med at drukne Tom, der ikke ser anden udvej end at stikke af fra bog og forfatter. Bogen vender op og ned pÄ den konventionelle fortÊllemÄde og bryder med rammerne for fortÊllingen.

Uddrag af bogen

Jeg havde det som en fisk i vandet; jeg skÞd og drÊbte; nogle gange nÞjedes jeg med kun at sÄre soldaten. SÄ gik jeg hen til ham, kiggede pÄ ham, tog mit gevÊr og jog bajonetten i Þjet pÄ ham; nÞd at se livet forlade ham, og nÄr der ikke var andre i nÊrheden, lagde jeg mig oven pÄ liget og slikkede hans varme blod i mig. Det gjorde mig stÊrk. De bad altid for deres liv; jeg var ligeglad, jeg delte ikke deres gud. Jeg var ofte i kamp om natten; sneg mig afsted; fÞlte mig som en kat pÄ jagt efter bytte. Jeg gled afsted mellem skyggerne, i sneen, fra trÊ til trÊ; fra hus til hus. Jeg slog alle ihjel pÄ min vej, ogsÄ dem jeg kÊmpede sammen med. Deres liv var ikke mere vÊrd end fjendens liv. Jeg har ingen loyalitet over for nogen, kun V.

Om forfatteren

Torkild Thellefsen er fĂždt i Aalborg 1969. Debuterede i 2016 med bogen Refleksioner – erotiske stemningsbilleder og har desuden skrevet novellesamlingerne KĂŠrlighed og misforstĂ„elser og Historier fra dybet.