(0)

Bergamo-gangsters

E-book


Året Ă€r 1981, och i Bergamo beslutar sig en grupp unga mĂ€n för att bege sig ut pĂ„ en stöldturnĂ©. De packar in sig i en liten Fiat, och kör norrut. Först försöker de rĂ„na banker i NederlĂ€nderna, men de kan inte enas om ett gemensamt mĂ„l, de tvingas istĂ€llet Ă„tervĂ€nda till Bergamo med Ă€nnu mindre pengar Ă€n innan. Deras vapen har de ocksĂ„ inte heller fĂ„tt med sig, de ligger nedgrĂ€vda innanför den nederlĂ€ndska grĂ€nsen, för att undvika att de skulle fastna i tullen.

NÀsta resa norrut gÄr bÀttre, de enas om ett mÄl och kör - mot Danmark. MÄlet var SDS-banken i Viby, och de italienska unga mÀnnen Àr redo att sÀtta in stöten. RÄnet lyckas, och hÀr fÄr vi följa den internationella jakt pÄ rÄnarna som den danska polisen pÄbörjar.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.