(0)

Blandt kolibrier og kalasjnikover : Om terrorens ofre

E-book


I Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre fortÌller en tidligere sikkerhedskoordinator fra PET for første gang offentligt om det dramatiske skudattentat mod Krudttønden den 14. februar 2015, hvor gerningsmanden bevidst gik efter at likvidere ham og de øvrige politifolk i bygningen.

Derudover retter bogen et sÌrligt fokus mod terrorens ofre, overlevende og pürørende i Frankrig, Norge og Danmark og gür i dybden med angrebet pü spillestedet Bataclan samt satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i 2015, Utøya og Oslo i 2011 samt Krudttønden og Synagogen i København.

Helle Merete Brix´ fyldige og illustrerede vÌrk er en hybrid mellem interviews, essays og andre korte tekster, der citerer nøglepersoner fra en rÌkke organisationer, som har viet deres tid til at hjÌlpe terrorens ofre med at komme bedst muligt videre i tilvÌrelsen.

Terror har langtidskonsekvenser for de involverede, et emne, der stadig er underbelyst i Danmark. Desuden fjerner nye terroranslag ofte fokus pü ofrene fra tidligere angreb. Det ønsker bogen at rüde bod pü.