(0)

Botnia

E-book


En överlÀgsen fiende anfaller byarna lÀngs Botnias kust. En grupp unga mÀn och kvinnor rymmer ut i ödemarken och beslutar slÄ tillbaka. De utför gerillarÀder mot smÄ fiende-patruller och transportkonvojer. De Àr beredda att betala ett högt pris för sin frihet. Det visar sig att ungdomarna har inte endast fienden att kÀmpa mot utan ocksÄ mot en förrÀdare i deras egen krets. Mötet med en hÀnsynslös legosoldat fÄr dessutom ödesdigra följder för de överlevande.

Vem kan de lita pÄ?

Boken utspelar sig i ett framtida, förĂ€ndrat Österbotten och har fĂ„tt inspiration av hĂ€ndelserna under ofredens Ă„r pĂ„ sjuttonhundratalet, dĂ„ en numerĂ€rt överlĂ€gsen fiende skövlade de finlĂ€ndska kusttrakterna. De svenska soldaterna drog sig tillbaka till andra sidan av Bottenviken och lĂ€mnade den österbottniska civilbefolkningen utan skydd. Det fick katast-rofala följder för lokalsamhĂ€llena, som plundrades och ödelades. DjĂ€vulen fick övertaget över Gud sades det om denna svĂ„ra och utsatta period i Österbottens historia.

Det var inte bara de ryska soldaterna som skövlade allt, dÀr de drog fram. OcksÄ enstaka österbottningar övergick i fiendens tjÀnst och rövade, torterade och mördade sina landsmÀn med sÀllan skÄdad frenesi.

Varför utspelar sig handlingen i ett framtida Österbotten kallat Botnia? För att historien alltid upprepar sig. Det som hĂ€nt förut kan hĂ€nda igen.

”En klassisk Ă€ventyrsberĂ€ttelse”