(0)

Dannelse

E-book


Siden ungdomsoprÞret i 1968 har dannelse vÊret et omdiskuteret og misbilliget begreb, der med sin dubiÞse og altmodische klang blev identificeret med smÄborgerligt snobberi og ligegyldig viden. Imidlertid har man inden for de seneste Är kunnet konstatere, at dannelse pÄ ny er blevet noget, der diskuteres. Det betyder, at spÞrgsmÄlet, "Hvad er dannelse?", bliver stadig mere pÄtrÊngende.

Det definitive svar findes sandsynligvis ikke, men denne bog giver adskillige bud pÄ, hvordan man kan forstÄ begrebet dannelse.

Bogen indeholder bidrag fra videnskabelige medarbejdere pÄ 20 af institutterne pÄ Aarhus Universitet. Bidragene tager netop udgangspunkt i, hvordan man kan tÊnke pÄ dannelse, nÄr man som forsker er tilknyttet et af de mange institutter pÄ universitetet.

Bogen indledes med en introduktion til dannelsesbegrebet af den mangeÄrige rektor ved Aarhus Universitet, Henning Lehmann. Derefter er bogen inddelt i fire stÞrre afsnit med overskrifterne "Dannelse i dag", "Dannelse i forandring", "Dannelse i fag" og "Dannelse i kontekst".