(0)

Den gamla antikvitetshandeln

E-book


Lilla Nell Trent, en dygdig och oskyldig ung flicka, bor med sin farfar i deras pittoreska udda butik fylld med mÀrkliga och sÀllsynta prylar. Deras fridfulla tillvaro skakas dock nÀr hennes farfars vÄrdslösa spelande för dem in i en oöverstiglig skuld.

De ger sig ut pÄ en farlig resa för att undkomma sina fordringsÀgare, en resa som blir ett omfattande Àventyr genom de vimlande gatorna i det viktorianska London. De möter en rad minnesvÀrda karaktÀrer, frÄn de skumma och groteska till de godhjÀrtade och excentriska. Nells oförtröttliga beslutsamhet att skydda sin farfar och deras sökande efter en fristad utgör den emotionella kÀrnan i berÀttelsen.

Den gamla antikvitetshandeln Àr en rikligt skiktad roman som utforskar teman som familj, förmögenhet och den mÀnskliga andens motstÄndskraft. Dickens mÀsterliga berÀttarkonst mÄlar upp en livlig bild av en svunnen era och kraften i kÀrlek och hopp i mötet med motgÄngar.

I översÀttning av Carl Johan Backman.

CHARLES DICKENS [1812–1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populĂ€ra engelsksprĂ„kiga romanförfattare. Han skapade en fiktiv vĂ€rld som reflekterade de sociala och teknologiska förĂ€ndringarna under den viktorianska eran. Till hans mest berömda verk hör David Copperfield, Oliver Twist, Lysande utsikter, Historien om tvĂ„ stĂ€der, En julsaga och Pickwickklubben.