(0)

Den lyse vagabond

E-book


Den danske forfatter Mogens Klitgaard levede et usÊdvanligt liv som forfatter, hvor inspirationen fandtes i hverdagen og skÊbnerne omkring ham. Den lysende vagabond, som Leon Jaurnow kalder ham, gik omkring pÄ de danske landeveje i de hÄrde Är i mellemkrigstiden, og her mÞdte han vidt forskellige mennesker med vidt forskellige historier. I hans mange noveller mÞder vi alt fra smÄborgeren, der i sin jagt pÄ social status ender endnu vÊrre, end han startede, til den unge provinspige, der stikker af til storbyen for at sÞge lykken, som viser sig at vÊre svÊr at holde fast pÄ. Mogens Klitgaards skildringer af disse mennesker og deres mange fejl og mangler er bÄde Êgte og kÊrlig.

Leon Jaurnows bog om Mogens Klitgaard fortÊller om det liv, forfatteren levede, og som gav stof til sÄ mange historier. Samtidig foretager Leon Jaurnow en dybdegÄende analyse af Mogens Klitgaards tekster ud fra bÄde et historisk og et teoretisk synspunkt.

Leon Jaurnow (f. 1962) er uddannet cand.phil. i dansk og har blandt andet vĂŠret ansat som forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek og editionsfilolog ved SĂžren Kierkegaard Forskningscenteret.