(22)

Den stora blÄsningen

audiobook & e-book


Den avdankade skÄdespelaren Johannes Àr fast i Arbetsförmedlingens klor. Hans handlÀggare erbjuder honom att agera Àlg pÄ ett skogslÀger för personlig utveckling för lÄngtidsarbetslösa. LÀtt skeptisk Äker han dit med kompisen och före detta hÀlaren Envar. Och det mesta blir lite, lÄt oss sÀga, annorlunda.

Samtidigt nĂ€rmar sig premiĂ€ren av dramatikern Katarinas pjĂ€s ”Nutelladoktrinen” pĂ„ Astrakanteatern, med en höggravid skĂ„despelerska i en av huvudrollerna samt en ung tysk som till Katarinas oförblommerade glĂ€dje visar sig ha talang för en helt annan sorts övningar i kostymförrĂ„det.

Morgonankaret pÄ TV, Fluffo, rÄkar fÄ tvÄ stulna mÄlningar pÄ halsen, och det hade vÀl inte varit nÄgot att hetsa upp sig för om inte performancekonstnÀren Johnny Dinkel rÄkat ha vÀgarna förbi och utsÀtter det direktsÀnda programmet för en av sina kreativa installationer. HÀrvan vÀxer till oanade proportioner och kompisgÀnget kring Johannes sÀtts Äterigen pÄ prov.

”Den stora blĂ„sningen” Ă€r den hĂ€pnadsvĂ€ckande och galna berĂ€ttelsen om en udda samling mĂ€nniskor i samhĂ€llets absoluta centrum - och nĂ„gra i dess definitiva periferi. Boken Ă€r en fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ ”Den stora smĂ€llen”.

Nu finns soundtracket ”Den stora spellistan” till bokserien, följ den pĂ„ Spotify!

http://tinyurl.com/denstoraspellistan


Narrator: Fredde Granberg

Duration: