(0)

Det kristne menneskeliv. Del 4

E-book


”FortĂŠllingen om de ti spedalske siger os, at vor Herre Jesus Kristus lĂŠgger stor vĂŠgt pĂ„, at den, han har hjulpet, kommer og takker for hjĂŠlpen. Vi kan tydeligt mĂŠrke hans glĂŠde over samaritaneren, der kommer tilbage og falder ham til fode og takker ham, og ligeledes hans sorg over de andre, der ikke kommer. Og spĂžrges der, hvorfor han lĂŠgger sĂ„ megen vĂŠgt pĂ„, at der bliver takket, da mĂ„ der svares, at det gĂžr han, fordi han ved, at kun den, der takker for gaven og hjĂŠlpen, fĂ„r den rette gavn af den, ja, den, der ikke takker, fĂ„r i grunden slet intet.”

Emil Koch var i mange Ă„r prĂŠst ved St. Knuds kirke og GrĂ„brĂždre hospitalskirke. I ”Det kristne menneskeliv” har han samlet en lang rĂŠkke andagter, der knytter sig til hele kirkeĂ„ret. Tredje bind dĂŠkker perioden fra 14. sĂžndag efter Hellig Trefoldigheds SĂžndag og frem til Advent. Bogen er fuld af spĂŠndende fortĂŠllinger, indsigtsfulde prĂŠdikener og skĂžnne lignelser, som passer til denne tid af Ă„ret.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1906.

Emil Koch (1851-1924) var en dansk prÊst og forfatter. Han holdt en lang rÊkke foredrag pÄ hÞjskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang rÊkke bÞger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var bÄde Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.