(0)

Eerik Menvedin lapsuus

E-book


Myrskytuuli ulvoo 1200-luvun Tanskassa. Kun rosvot kaappaavat vanhan Hennerin lapsenlapsi Åsen, Henner ja kunnianarvoisa drotsi Pietari lĂ€htevĂ€t pelastamaan Åsea. On epĂ€ilys, ettĂ€ tyttö on kaapattu kuninkaanlinnaan. Kuninkaasta kerrotaan kaikenlaisia juoruja, mutta onko tĂ€mĂ€ tosiaan ottanut viattoman tytön vangikseen?

Nuori drotsi on erityisen mieltynyt kauniiseen kuningattareen, ja kruunuun kohdistuu ties minkÀlaisia valtapyrkimyksiÀ. Kolme aiempaa kuningasta on murhattu muiden vallanhimoisten tieltÀ... Onnistuuko drotsi Pietari varjelemaan suojattiaan, nuorta prinssi EerikiÀ valtaa ahnehtivilta juonittelijoilta?

JÀnnittÀvÀ, historiallinen romaani kertoo Tanskan kruununperijÀ prinssi EerikistÀ, jonka ympÀrillÀ vehkeilijÀt punovat juoniaan. Teos on ensimmÀinen osa prinssin lapsuudesta kertovassa sarjassa.

Bernhard Severin Ingemann (1789–1862) oli tanskalainen kirjailija ja runoilija. Vaikka hĂ€n kirjoitti useita historiallisia romaaneja, nĂ€ytelmiĂ€ ja runoja, Ingemann tunnetaan parhaiten virsirunoilijan urastaan. HĂ€nen kirjoittamansa virret Maa on niin kaunis ja On yksi IsĂ€ meillĂ€ on julkaistu suomenkielisessĂ€ virsikirjassa.