(3)

El far : Premi Prudenci Bertrana 2018

E-book


Un viatge d'emocions en el temps i en l'espai que ens descobreix un dels indrets més desconeguts i interessants del nostre país: el far de l'illa de Buda.

Durant una celebraciĂł familiar, la Diana constata que la seva mare, la Cinta, no Ă©s la persona que sembla. Quin Ă©s el secret que amaga? La Diana creu que ha arribat el moment de treure'n l'entrellat i plantar-li cara. PerĂČ per a aixĂČ s'haurĂ  de remuntar als orĂ­gens familiars a l'illa de Buda i el seu emblemĂ tic far de metall, el mĂ©s alt del mĂłn quan es va construir l'any 1864.

La força del mar, de l'amor, de la voluntat i tambĂ© de l'odi construeixen una novel·la colpidora i sorprenent en un dels indrets mĂ©s inhĂČspits del mĂłn: el far de l'illa de Buda.

«No era la primera vegada que s'escapaven al far, aquell far que havia quedat cec i agĂČnic, perĂČ sĂ­ que seria l'Ășltima. S'ho acabaven de prometre, allĂ  mateix, en el fred aixopluc de la ferralla que resistia l'embat de les onades. Ja n'hi havia prou d'amagar-se, de suportar un amor furtiu. Anar al far de Buda, que consideraven seu, havia estat un al·licient afegit a les seves trobades temerĂ ries. PerĂČ el joc havia acabat, i ara s'enfrontaven a la dura incertesa de quan es tornarien a veure».