(0)

Emotik

E-book


MÀnniskans hjÀrna har en intellektuell kapacitet dvs. en förmÄga att analysera, memorera och logiskt granska stimuli. Denna personlighetsvariabel skolas och trÀnas intensivt sÄvÀl i för-, grund-, gymnasie- som i högskola, vilket lett till att mÀnniskans intellektuella kapacitet Àr vÀl utvecklad och vida överlÀgsen andra arters.

Utöver den intellektuella kapaciteten har mÀnniskans hjÀrna en förmÄga att registrera och memorera kÀnslor. Denna förmÄga, hÀr kallad emotionell kapacitet, uppfattas ocksÄ vara en personlighetsvariabel vilken delvis Àr oberoende av den intellektuella. Den trÀnas inte lika systematiskt som den intellektuella varför mÀnniskans kÀnslomÀssiga förmÄga Àr pÄ en mer primitiv nivÄ Àn den intellektuella förmÄgan.

I denna bok beskrivs hjÀrnans utveckling med fokus pÄ intellektuell och emotionell förmÄga. För att förstÄ och kunna hÄlla isÀr dessa förmÄgor diskuteras i början av boken hjÀrnans utveckling och dÀrefter intellektuell och emotionell kapacitet mer i detalj. I senare kapitel ges förslag till systematisk utbildning i emotionell förmÄga.