(3)

En levande abort

audiobook


NÀr jag dansade SmÄ grodorna kÀnde jag mig jÀttesvensk. Samtidigt kÀnde jag mig som vilken Abdullah som helst nÀr jag Ät den dÀr dolman. Det var som om jag hamnat mellan tvÄ vÀrldar och fastnat dÀr. StÄlmannen med tvÄ identiteter. Fast var jag verkligen StÄlmannen? Vem bytte jag om till i telefonkiosken: superhjÀlten eller Clark Kent? Jag kÀnde mig inte som nÄgon av dem. Jag kÀnde mig som bÄda.

NÀr Sorans förÀldrar kommer till Sverige ligger han i sin mammas mage. Pappan har deserterat frÄn kriget i Kurdistan och flyr med sin fru och sonen Amir till tryggheten i Sverige. FörvÀntningarna Àr höga, nu ska de Àntligen fÄ börja om! Men det visar sig vara svÄrare Àn de först trott, minnena frÄn kriget och skulden över att ha lÀmnat hÄller familjen i ett hÄrt grepp.

Soran vÀxer upp med familjens historia i ryggsÀcken, dessutom bestÄr hans vardag av mobbning och utanförskap. NÀr hans mamma en dag lÀmnar hans pappa förÀndras hela Sorans liv. Han tvingas göra ett val. Kan man ta makten över sitt eget öde, trots att ens bakgrund vill hÄlla en tillbaka? MÄste man bÀra sina förÀldrars sorg?

En levande abort Àr en fiktiv berÀttelse inspirerad av verkliga hÀndelser och livsberÀttelser.


Narrator: Bobo Engström
Duration: